/ / New York Stock Exchange nu ook Bitcoin ETFs

New York Stock Exchange nu ook Bitcoin ETFs

07/01/2018 797 0
New York Stock Exchange nu ook Bitcoin ETFs

De New York Stock Exchange heeft toestemming gevraagd om een aantal Bitcoin-gerelateerde beursgenoteerde fondsen (ETF) te mogen lanceren. Dit blijkt uit een aan de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten toegezonden depot dat de beurs van plan is is vijf verschillende ETF’s te lanceren die op de beurs van Arca futures “bull and bear”-contracten aanbieden.

Deze EFT’s zullen gekoppeld zijn aan de prijs van Bitcoin futures die genoteerd zijn aan de CME- en CBOE-beurzen, die in december 2017 Bitcoin futures-contracten lanceerden:

“The target benchmark’s value will be calculated as the last sale price published by the CME or the CBOE or any other US exchange that subsequently trades bitcoin futures contracts on or before 11 a.m. E.T.”

De drie’ Bull Funds’ zijn gecategoriseerd als 1.25X, 1.5X en 2X en bieden 100 procent, 150 procent en 200 procent rendement op het gegeven contract.

Zoals vermeld in het document dat naar de SEC is gestuurd, zijn de fondsen niet bedoeld om langer dan een dag te worden verhandeld – en bieden zij percentagerendementen op basis van het contract dat is afgesloten:

“According to the Registration Statement, the 1.25X Bull Fund, 1.5X Bull Fund and 2X Bull Fund seeks daily leveraged investment results (before fees and expenses) that correlate positively to either 125 percent, 150 percent or 200 percent the daily return of the target benchmark.”

Beleggers lopen echter de kans om in geval van verlies met dezelfde multiplicatoren te worden geconfronteerd, mocht de markt tegen hun contracten ingaan:

“Conversely, its value on a given day (before fees and expenses) should lose approximately 1.25 times, 1.5 times or 2 times, as applicable, as much on a percentage basis as the level of the target benchmark when the benchmark declines.”

Zoals de naam al doet vermoeden, bieden de’ Bears Funds’ beleggers de mogelijkheid om als hefboom te fungeren tegen een waardedaling van Bitcoin. De twee aangeboden fondsen zijn 1X en 2X, die 100 percenten en 200 percentenwinsten aanbieden zou het contract zijn doel op de gegeven dag van handel bereiken.

New YorkNogmaals, als de benchmark stijgt in waarde, zullen beleggers in het Bear Fund verliezen lijden die worden verergerd door de multiplier (1X of 2X) waarmee ze hebben ingestemd, zoals beschreven in de beschrijving van het 2X Bear Fund:

Als het 2X Bear Fund erin slaagt zijn beleggingsdoelstelling te bereiken, zou de waarde ervan op een bepaalde dag ongeveer twee keer zo hoog moeten worden op een procentuele basis als het niveau van de streefbenchmark wanneer de streefbenchmark daalt. Omgekeerd zou de waarde ervan op een bepaalde dag ongeveer twee keer zo veel moeten verliezen op een procentuele basis als het niveau van de streefbenchmark wanneer de streefbenchmark stijgt “.

Indien de NYSE toestemming krijgt om deze ETF’s te lanceren, zullen zij de derde Amerikaanse beurs zijn die Bitcoin termijncontracten aanbiedt. CME en CBOE handelen sinds december in futures.

Deze beweging toont alleszins aan dat er veel interesse in Bitcoin door Wall Street geld is.

Terwijl Merrill Lynch zijn financiële adviseurs heeft ontzegd om zijn klanten Bitcoin-gerelateerde beleggingen aan te bieden, zijn beurzen op zoek naar verschillende aanbiedingen.

Zodra een aantal ETF’s en handelsopties al enige tijd beschikbaar zijn, zal er meer informatie beschikbaar zijn over hoe goed deze opties worden verhandeld. Kunnen we, gezien die kennis, een verandering zien in het sentiment van financiële instellingen waarvan de klanten op zoek zijn naar de cryptocurrency markt?

Via Altcointoday

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

read more
21/02/2020
Met dank aan Binance kunnen we onze lezers die nog geen lid zijn van deze exchange een ...
21/02/2020
Met het toenemende gevoel in de cryptogemeenschap dat de markten voor cryptocurrencies ...
15/10/2018
Volgens een tweet op de officiële Twitter-handle van KuCoin heeft het bedrijf ...
17/07/2018
We merken het allemaal wel een beetje denk ik: het algemene sentiment rond ...
15/04/2018
De wezenlijke $1.300 prijscorrectie van Bitcoin sinds gisteren heeft geleid tot ...
11/04/2018
Ondanks de dramatische ineenstorting van de cryptomarkt dit jaar, hebben bekende ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be