/ / Visa Schorst alle Bitcoin-debetkaarten uitgegeven door WaveCrest

Visa Schorst alle Bitcoin-debetkaarten uitgegeven door WaveCrest

06/01/2018 372 0
Visa Schorst alle Bitcoin-debetkaarten uitgegeven door WaveCrest

Er zijn heel wat problemen in de wereld van cryptocurrency debetkaarten. Meer in het bijzonder schijnt Visa bijna alle betaalkaartaanbieders op te schorten. Dit omvat onder andere Bitwala, Wirex, TenX en zelfs CoinsBan. Al deze ondernemingen vertrouwen op WaveCrest als kaartuitgever en hun partnerschap met Visa. Het is duidelijk, het ziet er niet zo geweldig uit voor de getroffen bedrijven. Of dit probleem in de nabije toekomst kan worden opgelost, is hoogst onwaarschijnlijk.

Het gebruik van een Bitcoin debetkaart is in Europa erg leuk geweest. Het stelt gebruikers in staat om cryptocurrency te besteden op vrijwel alle locaties. Helaas betekent dit ook dat geen van de bedrijven die van deze schorsing te lijden hebben, goede diensten kan verlenen. Het is misschien wel de laatste nagel in de doodskist voor bedrijven die zich uitsluitend op dit businessmodel richten. Duizenden gebruikers worden getroffen door deze beproeving, tot grote ontzetting van cryptocurrency liefhebbers wereldwijd.

Gebruikers hebben echter nog steeds toegang tot de fondsen die op de kaarten zijn opgeslagen. Zij zullen de kaarten echter niet meer zelf kunnen gebruiken. Visa heeft ondernemingen gedwongen alle kaarten vanaf 5 januari op te schorten. Er is geen indicatie dat WaveCrest deze situatie in de toekomst kan omkeren.

Verrassend genoeg lijkt dit probleem alle voorafbetaalde kaarten van WaveCrest in omloop te treffen. Hoewel het bedrijf cryptocurrency-vriendelijk is, hebben ze ook andere klanten. Het is duidelijk dat deze situatie een groot probleem is dat vroeg of laat moet worden aangepakt. Visa heeft naar verluidt enkele nalevingsproblemen ontdekt met betrekking tot Wavecrest. Als gevolg daarvan moeten hun diensten onmiddellijk en voor onbepaalde tijd worden stilgelegd.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wat precies de aanleiding was voor dit besluit. Het lijkt een geïsoleerd incident dat alleen Wavecrest en alle programma’s in samenwerking met dit bedrijf beïnvloedt. Het is een zeer ongelukkige situatie die de deur opent voor nieuwe spelers om de markt te betreden. Vooralsnog is het gebruik van vrijwel elke Bitcoin debetkaart in Europa onmogelijk.

Via NewsBTC

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

read more
17/07/2018
We merken het allemaal wel een beetje denk ik: het algemene sentiment rond ...
15/04/2018
De wezenlijke $1.300 prijscorrectie van Bitcoin sinds gisteren heeft geleid tot ...
11/04/2018
Ondanks de dramatische ineenstorting van de cryptomarkt dit jaar, hebben bekende ...
27/01/2018
Ik wou deze superboeiende preview van DataDash zeker niet missen op deze website. Alweer ...
07/01/2018
De New York Stock Exchange heeft toestemming gevraagd om een aantal Bitcoin-gerelateerde ...
07/01/2018
Het jaar 2017 is positief geweest voor Bitcoin en alle andere valuta. Niet alleen in ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be