/ / Trading bots pumpen per ongeluk de verkeerde “Coin of the day”

Trading bots pumpen per ongeluk de verkeerde “Coin of the day”

27/12/2017 1442 0
Trading bots pumpen per ongeluk de verkeerde “Coin of the day”

Sinds afgelopen donderdag tweet John McAfee een “Coin of the Day” aan zijn bijna 500.000 volgelingen op Twitter. De resultaten van deze dagelijkse tweets zijn precies wat je zou verwachten: de munt hit de spotlights en dit resulteert in een enorme pump voor deze coin gevoed door FOMO, gevolgd door een bijna even snelle dump omdat vroege pumpers hun winst trachten te nemen.  John McAfeeNatuurlijk gaat de dump haast net zo snel als de dump, en terwijl deze munten kunnen verdubbelen of verdrievoudigen in waarde in no time, volgt de prijs in de tegenovergestelde richting een even steile lijn, waarbij de munt al gauw terug naar een “normaal” prijsniveau terugkeert.

Na de eerste of tweede van deze tweets creëerden goed geïnformeerde handelaren methoden om automatisch de coins die McAfee vermeldt bijna onmiddellijk te kopen en te verkopen. Dergelijke trading bots scannen zijn tweets voor deze munten en plaatsen onmiddellijk orders, gevolgd door een automatische verkoopactie enkele minuten later. Aangezien alle “Coins of the day” van McAfee op Bittrex verhandeld werden, gebruikten handelaren deze exchange dan ook als basis voor hun operaties.

Gisteren hebben deze bots echter de TRON (TRX)-tip van McAfee verkeerd gelezen, wat resulteerde in een enorme hoeveelheid “per ongeluk”-aankopen van e-Gulden, dat op Bittrex als ElectronicGulden (EFT) staat vermeld. TRON staat niet vermeld op Bittrex, dus toen bots naar de munt zocht, werden ze in plaats daarvan naar EFT gestuurd. De grote winnaars van de voorbije dagen liepen dus met ogen open in een ongelukkige valkuil en pompten de verkeerde munt omhoog.

EFL-PUMP

Terwijl deze traders zwaar van de naïeve handel van anderen hadden geprofiteerd, werkten ze gewoon als antwoord op een veel grotere kwestie. McAfee heeft bewezen hoeveel invloed een influencer heeft op minder gereguleerde markten, en er is gespeculeerd dat zijn recente tweets bedoeld waren om de markt te verstoren en persoonlijk winst te maken.

McAfee heeft eerder gecommuniceerd dat hij gigantische bedragen wordt betaald door projecten die zijn goedkeuring en steun zoeken. Andere populaire social media persoonlijkheden hebben ook bevestigd dat cryptocurrency projecten vragen om goedkeuring in ruil voor betaling, aangezien deze markten ongelooflijk worden beïnvloed door sociale media activiteit.

Natuurlijk zijn dit soort zaken absoluut illegaal in aandelen en andere gereglementeerde markten. Terwijl velen vrezen voor een toekomst van zware overheidsinterventie, suggereren anderen dat dergelijke regelingen dit soort transacties in de toekomst kunnen verhinderen, waardoor de crypto markt eerlijker wordt voor de gemiddelde deelnemer.

Via The Merkle

 

 

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
18/09/2022
Projecten die een nieuwe cryptomunt willen lanceren op de markt kunnen dat op tal van ...
28/12/2021
Dogecoin; deze naam heb je de afgelopen jaren en zeker de afgelopen maanden ongetwijfeld ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
28/08/2021
We vertellen je meer dan waarschijnlijk niets nieuws wanneer we zeggen dat verschillende ...
11/08/2021
Eind 2017 werd er een nieuwe cryptomunt uitgebracht onder de naam ‘Gifto’. De GTO ...
28/07/2021
Om uit te kunnen groeien tot een volwassen markt is het van groot belang dat ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be