/ / Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gebruikt Devery’s Blockchain Technologie om voedsel te traceren en veilig te leveren aan Tunesische schoolkinderen.

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gebruikt Devery’s Blockchain Technologie om voedsel te traceren en veilig te leveren aan Tunesische schoolkinderen.

16/04/2018 1431 0
Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gebruikt Devery’s Blockchain Technologie om voedsel te traceren en veilig te leveren aan Tunesische schoolkinderen.

Devery.io, een startup op basis van een blockchain die gericht is op het traceren van de bevoorradingsketen, ondertekend met het Tunesische Ministerie van Onderwijs om een traceringssysteem op basis van een blockchain te implementeren voor het schoolmaaltijdenprogramma.

De Tunesische regering heeft een schoolmaaltijd programma dat bedoeld is om dagelijks één verse maaltijd aan te bieden aan kansarme leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs. Om het systeem te verbeteren en de kwaliteit van de verstrekte maaltijden te traceren, onderzoekt het ministerie van Onderwijs nu het gebruik van tracking op basis van een blockchain.

Devery Tunesie

Devery Team meeting with the Tunisian Minister of Education, Hatem Ben Salem and Maria Lukyanova (UN World Food Programme). (PRNewsfoto/Devery.io)

De tenuitvoerlegging omvat een eerste invoering van een programma voor het voeden van 1500 basisschoolkinderen, met het doel dit programma uiteindelijk uit te breiden tot alle 400 000 Tunesische schoolkinderen die momenteel voedselhulp ontvangen nadat zij met succes een test hebben afgelegd.

Het maaltijdprogramma bedient momenteel ongeveer 6000 scholen. Het programma van het ministerie van Onderwijs erkent het belang van voeding als onderdeel van een breder doel, namelijk het waarborgen en verbeteren van de onderwijsresultaten.

Het programma wordt momenteel beheerd door het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties om ervoor te zorgen dat het programma naar behoren wordt uitgevoerd en dat de scholen voldoende maaltijden krijgen voor de leerlingen die dat nodig hebben. Bij het bereiken van deze doelstellingen zijn de mogelijkheid om de levering van de maaltijden te traceren, evenals mogelijke aspecten van een optimaal gebruik van de middelen belangrijke maatstaven voor het succes van het programma.

“Dit project stelt ons in staat na te gaan hoe de ondersteuning van innovatie, door middel van de invoering van oplossingen die gebaseerd zijn op ketentechnologie, kan bijdragen aan de versterking van de effectiviteit en efficiëntie van het Tunesische nationale schoolmaaltijdenprogramma,” zei Maria Lukyanova, de vertegenwoordiger van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en het hoofd van het landenkantoor voor de Republiek Tunesië.

Devery.io zal de technische advies- en ontwikkelingscapaciteit leveren om een transparant en meer verantwoordingsplichtig systeem op te bouwen, op te leiden en te gebruiken voor het volgen van de maaltijdverstrekking en om kwesties in real time rechtstreeks aan het ministerie te rapporteren. Verder zal Devery het personeel ter plaatse opleiden om de technologie in de nabije toekomst te gebruiken en te onderhouden.

“Blokkettechnologie heeft het potentieel om miljarden mensen te raken door de kloof tussen de fysieke en digitale wereld te overbruggen. Ervoor zorgen dat het voedsel veilig aan kinderen wordt geleverd via blockchaintechnologie is een zaak waarvan we echt geloven dat ze het leven van velen in de toekomst zal beïnvloeden” – Andrew Rasheed, oprichter en CEO van Devery.io.

Het Wereldvoedselprogramma verwacht de voor dit programma ontwikkelde technologie te kunnen gebruiken om te helpen bij de levering van voedsel in andere missies over de hele wereld.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more

Sorry, no other posts related this article.

© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be