/ / 3 Tips voor beginnende crypto investeerders

3 Tips voor beginnende crypto investeerders

12/12/2022 1901 0
3 Tips voor beginnende crypto investeerders

Kun jij wel wat hulp gebruiken als beginnende crypto investeerder? Of wil je te weten komen hoe je het beste met jouw crypto avontuur kunt beginnen? Lees dan zeker verder: In dit artikel vind je 3 handige tips voor startende crypto beleggers die jou gaan helpen.

Volg betrouwbaar cryptocurrency nieuws

De eerste tip die wij jou willen meegeven, is het volgen van betrouwbaar en recent cryptocurrency nieuws. Daardoor weet je wat er zich binnen de cryptomarkt afspeelt en kun je op basis daarvan weloverwogen beslissingen maken.

Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk actueel cryptonieuws in België volgen via diverse nieuwsplatforms. Op die manier mis je geen enkel belangrijk nieuwsbericht en kun je doorlopend jouw cryptocurrency kennis blijven verrijken.

cryptocurrency Kies de juiste cryptocurrency aanbieder

Wanneer je voor jezelf hebt besloten dat je wilt beleggen in crypto’s, dan is het als beginner raadzaam om te kiezen voor een betrouwbare cryptocurrency aanbieder. Je hebt namelijk heel wat keus wanneer het aankomt op het aankopen van cryptovaluta’s.

Echter, als beginnende crypto investeerder kan het interessant zijn om te kiezen voor een Nederlandstalige partij. De reden daarvoor is om bij vragen eenvoudig contact met hen op te kunnen nemen. Internationale cryptobeurzen en -brokers reageren doorgaans een stuk minder snel dan Belgische en Nederlandse crypto aanbieders.

Daarnaast bieden Nederlandstalige cryptobedrijven veelal betaalmogelijkheden aan waar jij gebruik van maakt. Bitcoin met Bancontact kopen is bijvoorbeeld heel eenvoudig als je weet voor welke partij je moet kiezen. Deze betaalmethode is natuurlijk geliefd onder de meeste inwoners van België. Nederlanders kunnen ook besluiten om hun crypto’s te kopen met iDeal, wat bij hen een veelgebruikte betaalmethode is.

Stel een crypto investeringsstrategie op

Tot slot doe je er goed aan om voor jezelf een duidelijke crypto investeringsstrategie op te stellen. Dit wordt jouw ‘strijdplan’, waarin je vermeldt hoeveel je wilt investeren in cryptomunten, bij welke koers je koopt en/of verkoopt, wat jouw beleggingshorizon is, enzovoort.

Het is verstandig om een investeringsstrategie voorafgaand aan jouw investering op te stellen. Daardoor maak je voor jezelf inzichtelijk hoe je de cryptomarkt wilt betreden. Een dergelijk investeringsplan helpt jou immers bij het maken van weloverwogen beslissingen, in plaats van het impulsief kopen of verkopen van crypto’s vanwege flinke koersstijgingen en -dalingen.

Ook is het goed om te weten dat je nooit meer geld moet investeren dan dat je kwijt kunt raken. Een cryptocurrency investering kan voor veel beginners positief uitpakken, maar je moet nooit de risico’s onderschatten. Per slot van rekening hebben we te maken met een zeer volatiele markt die zowel veel geld kan opleveren, als geld kan laten verliezen.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
25/12/2021
De cryptocurrency exchange Binance is van plan om veel te gaan veranderen in het komende ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
17/08/2021
Wanneer je als nieuwe investeerder je intrede doet in de cryptomarkt zal je vaak een ...
31/07/2021
Investeren in Bitcoin, is het nu iets dat je wel of niet moet doen? Het antwoord op deze ...
29/08/2020
Bitcoin-miners hebben meer bitcoins in handen dan op enig ander moment in de afgelopen ...
17/07/2018
We merken het allemaal wel een beetje denk ik: het algemene sentiment rond ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be