/ / Wat is Grayscale’s Bitcoin Investment Trust (GBTC) en wat doen ze juist?

Wat is Grayscale’s Bitcoin Investment Trust (GBTC) en wat doen ze juist?

05/01/2021 1300 0
Wat is Grayscale’s Bitcoin Investment Trust (GBTC) en wat doen ze juist?

Grayscale’s Bitcoin Investment Trust (GBTC) is een beleggingsproduct in digitale valuta. Individuele beleggers kunnen het product kopen en verkopen op hun eigen effectenrekeningen. De Grayscale Investment Trust debuteerde op 25 september 2013 als The Bitcoin Investment Trust. Het debuteerde als een onderhandse plaatsing bij geaccrediteerde investeerders. Niet veel later ontving het FINRA-goedkeuring, waardoor het in aanmerking kwam om aandelen openbaar te verhandelen. Dit betekent dat beleggers vandaag de dag toegang hebben tot het kopen en verkopen van openbare aandelen van de Trust onder het symbool GBTC.

Grayscale Bitcoin Investment Trust

$ 2,16 miljard aan beheerd vermogen op 11 september 2019

Op 11 september 2019 had Grayscale’s Bitcoin Investment Trust ongeveer2,4 miljoen uitstaande aandelen en $ 2,16 miljard aan beheerd vermogen. Wil je investeren in Grayscale’s Bitcoin Investment Trust, dan vereist diteen minimale investering van $ 50.000. Hier krijg je een jaarlijkse vergoeding van 2,0 procent in rekening voor terug. Dit wordt dagelijks wordt opgebouwd, voor geaccrediteerde beleggers die zich willen inschrijven op de Trust als een onderhandse plaatsing.

Het beheer van het fonds is meer waard is dan de jaarlijkse vergoeding

Vandaag de dag suggereert Grayscale’s Bitcoin Investment Trust dat het beheer van het fonds meer waard is dan de jaarlijkse vergoeding. Een van de belangrijkste verkoopargumenten om in zee te gaan met het fonds, is de veiligheid. Het veilig opslaan van cryptocurrency kan worden verzekerd aangezien de activa van Grayscale’s Bitcoin Investment Trust worden beschermd door een robuust beveiligingssysteem dat gebruikmaakt van toonaangevende beveiligingsnormen.

cryptocurrency fondsGrayscale’s Bitcoin Investment Trust aandelen zijn geen standaard aandelen

Als je aan het overwegen bent om aandelen in Grayscale’s Bitcoin Investment Trust te kopen, moet je er wel rekening mee houden dat dit geen standaard aandelen zijn. Je bezit namelijk een deel van een open-end grantor trust. Grantor trusts zijn verplicht een vaste portefeuille aan te houden, dus geen variabele. Grayscale’s Bitcoin Investment Trust bevat enkel Bitcoin en andere cryptovaluta, dus geen fysieke goederen en valuta.

De aandelenkoers van Grayscale’s Bitcoin Investment Trust is over het algemeen te vergelijken met de prijs van Bitcoin. Grayscale’s Bitcoin Investment Trust brak eind juli uit en bereikte een toenmalige 52-weekse piek van 14,78 op 17 augustus, na een daling tot 5,01 op 16 maart.

Grayscale’s Bitcoin Investment Trust is, net als de onderliggende Bitcoin, vatbaar voor wilde schommelingen. Uiteindelijk is het een gok op Bitcoin, dat meer een speculatief bezit is dan een echte valuta. Kort gezegd: Grayscale’s Bitcoin Investment Trust is op dit moment niet de beste koop om te overwegen. De meeste beleggers die kennis hebben van de markt, zouden er beter aan doen om de aandelenmarkt te bestuderen. Op deze manier kun je beter een lijst samenstellen van bedrijven die winstgevend zijn en die zich op een goede basis vestigen, wanneer ze op zoek zijn naar aandelen om te kopen.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
10/09/2021
Alephium, een eenvoudige en efficiënte sharding-gebaseerde blockchain, heeft voor meer ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be