/ / Hoe relevant is NEO, het “Chinese Ethereum” nog in de huidige cryptomarkt?

Hoe relevant is NEO, het “Chinese Ethereum” nog in de huidige cryptomarkt?

27/07/2021 2071 0
Hoe relevant is NEO, het “Chinese Ethereum” nog in de huidige cryptomarkt?

NEO is in verschillende opzichten één van de meest bijzondere cryptoprojecten die er bestaan. De belangrijkste drijfveer voor veel mensen om in deze cryptovaluta te investeren vloeit misschien nog wel voort uit het feit dat ze over een Chinese achtergrond beschikt. China staat er om bekend één van de landen te zijn in de wereld die het felst gekant zijn tegen cryptocurrencies.

Net dit gegeven maakt een investering in NEO echter misschien extra interessant. Hoe waarschijnlijk is het namelijk dat de wereldmacht ervoor zal kiezen om ook de stekker uit haar eigen projecten te trekken? Dit niet in het minst omdat de Chinese overheid in het verleden reeds met (voorzichtige) lof heeft gesproken over NEO. Hoe relevant is deze cryptovaluta nog binnen de huidige cryptomarkt? Wij zochten het voor je uit en stellen onze conclusie graag hieronder aan je voor.

Een eerste kennismaking met NEO

Neo Smart EconomyNEO heeft voor zichzelf als belangrijkste doel gesteld om digitale valuta te kunnen automatiseren. Dit in het bijzonder door gebruik te maken van smart contracts. Het finale doel hiervan is om een gedistribueerd netwerk gebaseerd op een smart economy systeem te bouwen welke luistert naar de naam ‘NEO Smart Economy’. Dit zorgt ervoor dat NEO in de praktijk vaak wordt omschreven als één van de belangrijkste concurrenten voor met name Ethereum, Polkadot en uiteraard ook de Binance Chain.

In eerste instantie werd NEO gelanceerd onder een andere naam, namelijk ‘Antshares’. Dit gebeurde reeds in het jaar 2014. Omdat het team achter de Chinese cryptovaluta van mening was dat deze naam niet voldoende professioneel klonk werd er al vrij snel voor gekozen om ze te veranderen in de huidige benaming ‘NEO’.

Niet alleen de Chinese achtergrond, maar ook tal van andere factoren zorgen ervoor dat NEO kan worden aanzien als een zeer uniek cryptoproject. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan het feit dat er nooit meer dan 100 miljoen NEO-tokens kunnen bestaan. Bovendien is het zo dat de kleinste eenheid bij NEO altijd één NEO-token zal zijn. Dit betekent dat je deze cryptovaluta niet kan opdelen in kleine stukjes zoals je dat wel kan bij het merendeel van de andere cryptocurrencies die op de markt zijn terug te vinden. Binnen het platform van NEO is het verder zo dat de besluitvorming wordt gevoerd met behulp van de NEO-tokens. Voor het betalen van de transactiekosten wordt echter gebruik gemaakt van ‘GAS’. De waarde van deze laatste token staat los van deze van de NEO-token.

GAS, een vorm van passief inkomen met crypto

Het creëren van GAS-tokens gebeurt volledig automatisch. Het enige wat daarvoor moet gebeuren is dat NEO-tokens vastgehouden dienen te worden in een erkende, compatibele NEO-wallet. Het vasthouden van deze NEO-tokens zorgt ervoor dat er GAS kan worden verdiend als een soort van passief inkomen. Eigenlijk vertoont deze werkwijze sterke gelijkenissen met het ontvangen van een dividend op aandelen. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon GAS-tokens te kopen bij een exchange die ze aanbiedt. Je hebt ze immers in de praktijk ook nog altijd nodig om de transactiekosten op het NEO-netwerk mee te kunnen betalen.

Op moment van schrijven is het zo dat GAS wordt aangemaakt met een snelheid van 8 GAS per blok. De hoeveelheid aan GAS die in circulatie wordt gebracht neemt stelselmatig af. Concreet betekent dit dat ze wordt verlaagd met één token voor elke twee miljoen aan gegenereerde blokken. De verwachting is dat ergens rond het jaar 2039 de maximale hoeveelheid aan GAS zal zijn bereikt. Naar verwachting zal dit 100 miljoen zijn. De productie ervan zal op dat moment ophouden. Voor het creëren van GAS hoef je overigens de wallet niet open te houden. Ook wanneer je NEO bij exchanges hebt geparkeerd is de kans groot dat je in ruil daarvoor automatisch GAS-tokens zal ontvangen.

Hoe relevant is NEO binnen de hedendaagse cryptomarkt?

Het is duidelijk dat er een aantal zaken zijn die NEO onderscheiden ten opzichte van (het merendeel van) de andere cryptocurrencies op de markt. In eerste instantie maakt NEO bijvoorbeeld geen gebruik van een Proof of Work of Proof of Stake algoritme. In plaats daarvan gebruikt ze het toch behoorlijk zeldzame dBFT consensus protocol. Het betreft hier een consensus protocol dat werkt op basis van realtime blockchain stemming. In het bijzonder het gebruik van delegated Byzantine Fault Tolerance zorgt ervoor dat er aanzienlijk meer transacties per seconde uitgevoerd kunnen worden. Dat blijkt ook uit de vergelijking met Ethereum. Voor deze laatste geldt dat ze 15 transacties per seconde kan uitvoeren. Binnen het NEO-netwerk zijn dat er een slordige 10.000 per seconde.

De capaciteit en schaalbaarheid van deze laatste is dan ook aanzienlijk groter. De concurrentie van Binance Chain en Polkadot loert echter om de hoek en ook Ethereum 2.0 kan NEO danig het vuur aan de schenen gaan leggen. Ondanks het feit dat NEO in de basis ook op moment van schrijven nog steeds over een aanzienlijke relevantie en een uitmuntend potentieel beschikt binnen de cryptomarkt zal ze toch net als de andere projecten moeten blijven innoveren om richting de toekomst het hoofd boven water te kunnen blijven houden.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
28/07/2021
Om uit te kunnen groeien tot een volwassen markt is het van groot belang dat ...
17/07/2018
We merken het allemaal wel een beetje denk ik: het algemene sentiment rond ...
29/12/2017
Alsof het niet kan stoppen voor Ripple (XRP) is het nu ook de market cap van Ethereum ...
26/12/2017
Het hoofd van de Sberbank is van mening dat de grootschalige implementatie van een ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be