/ / Land kopen in de metaverse, doen of niet?

Land kopen in de metaverse, doen of niet?

19/07/2022 1485 0
Land kopen in de metaverse, doen of niet?

Wij mensen kunnen in de fysieke wereld waarin we leven van verschillende zaken eigenaar worden. Denk hierbij niet alleen aan een auto, maar ook aan bijvoorbeeld kleine(re) spullen evenals een stuk grond of een woning. Van diezelfde zaken zal je ook eigenaar kunnen worden in de virtuele wereld die we de metaverse noemen. Voor al deze verschillende eigendommen geldt dat ze geregistreerd zullen worden als een zogenaamde NFT of non-fungible-token waardoor het eigendomsrecht niet kan worden betwist. In het bijzonder het kopen van land in de metaverse blijkt ontzettend populair te zijn en op de interesse van heel wat mensen te kunnen rekenen. Overweeg jij ook om dat te doen, maar is het voor jou niet helemaal duidelijk welke voor- en nadelen daar nu precies aan verbonden zijn? Dan is het zeker interessant om verder te blijven lezen.

Hoe kan je land kopen in de metaverse?

In principe is het zo dat je in nagenoeg elke metaverse over de mogelijkheid beschikt om land te kopen. Dit geldt op moment van schrijven onder meer voor de volgende projecten:

Zoals in de inleiding reeds aangehaald wordt land in de metaverse aangekocht als NFT. Het feit dat het een non-fungible token is zorgt ervoor dat er nooit discussie kan bestaan over wie nu precies de eigenaar is van het virtueel stuk land. Bovendien geldt voor NFT’s dat ze verhandeld kunnen worden op een speciaal daarvoor in het leven geroepen marktplaats. De hoeveelheid aan vraag die er is naar dat vastgoed is uiteraard voor het gros bepalend voor de waarde die eraan wordt toegeschreven.

Metaverse LandWaarom land kopen in de metaverse?

Niet alleen heel wat particulieren, maar ook behoorlijk wat bedrijven blijken interesse te hebben in het kopen van land in de metaverse. Daar zijn best wel wat redenen voor aan te halen. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat we uit onze gekende, fysieke wereld weten dat vastgoed een uiterst rendabele investering kan zijn. Nu reeds zijn er verschillende experten die stellen dat het nu kopen van land in de metaverse vergelijkbaar is met het vroeg kopen van vastgoed of land in het Amerikaanse Manhattan. Mocht deze stelling inderdaad correct blijken te zijn betekent dat uiteraard dat er een enorm rendement op deze investering kan worden gemaakt.

Bovenstaande is meteen een eerste uitstekende reden om ervoor te kiezen om land te kopen in de metaverse. Door de juiste stukken land in het juiste project te kopen zal je namelijk in de praktijk kunnen vaststellen dat je daar mogelijks een indrukwekkende meerwaarde op zal kunnen realiseren. Bovendien hoeft het helemaal niet lang te duren voordat er een stukje appreciatie zal komen in waarde voor wat het land betreft dat je hebt aangekocht. In menig aantal metaverse projecten is het namelijk zo dat het land in een razend tempo over de toonbank gaat. De vraag is dan ook niet zelden groter dan het aanbod en dat komt de waarde uiteraard alleen maar ten goede.

Geld verdienen door je land in de metaverse te verhuren

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je voor geld verdienen met virtueel vastgoed vooral kan denken aan het kopen en vervolgens terug verkopen van die virtuele eigendom. Het verschil in waarde tussen de aankoop- en verkoopprijs vertegenwoordigt dan uiteraard het rendement dat je kan realiseren. Dit gezegd hebbende is het lang niet alleen op deze manier mogelijk om geld te verdienen met land of vastgoed in de metaverse. Een andere manier om dit voor mekaar te krijgen heeft betrekking tot het verhuren van je land. Door ze te verhuren kan je bijvoorbeeld adverteerders aantrekken die bereid zijn om een bepaalde som op tafel te leggen om jouw stuk land (deels) te kunnen huren. In ruil voor die plaats die je aanbiedt wordt dan een bepaalde vergoeding betaald.

Welke risico’s zijn eraan verbonden?

Land kopen in de metaverse zorgt er dus in de praktijk voor dat je op verschillende manieren geld kan verdienen. Bovendien lijkt het investeringspotentieel momenteel met zicht op de toekomst meer dan aanzienlijk te zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook rekening mee moet worden gehouden dat er bepaalde niet onaanzienlijke risico’s aan verbonden zijn. Deze risico’s hebben vooral betrekking tot de volatiliteit waar je rekening mee dient te houden bij een NFT. Daarnaast spreekt het voor zich dat er in de toekomst met absolute zekerheid nog een aantal extra metaverse projecten zullen worden geïntroduceerd wat de waarde van het vastgoed of het land in de bestaande projecten danig kan beïnvloeden. Wees je bewust van deze risico’s en bepaal op die manier of investeren in virtueel land of vastgoed voor jou eventueel interessant kan zijn of niet.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
20/02/2024
Het maken van een eigen NFT collectie is een spannende reis in de wereld van digitale ...
23/07/2022
Op het ogenblik dat je de keuze maakt om in een bepaalde asset te investeren zijn er ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be