/ / Kort: de voor- en nadelen van Proof-of-Work (PoW)

Kort: de voor- en nadelen van Proof-of-Work (PoW)

17/11/2022 1430 0
Kort: de voor- en nadelen van Proof-of-Work (PoW)

De voordelen van Proof-of-Work-crypto zijn dat het een zeer gebruiksvriendelijke en veelzijdige functie is die jou toestaat om anoniem te blijven, om je transacties te versleutelen en om je activa te beschermen. Het maakt gebruik van een veelgebruikte en bewezen technologie, waardoor het een betrouwbare en veilige keuze is. Het is een uitstekende optie voor mensen die anoniem willen blijven en hun activa willen beschermen. Het is ook dé manier om de blockchain te beveiligen en te decentraliseren, bijvoorbeeld zoals bij Alephium of Bitcoin.

Nadelen van Proof-of-Work-crypto

Terwijl Proof-of-Work (PoW) een waardevolle tool is in de strijd tegen Sybil-aanvallen, zijn er enkele nadelen die verbonden zijn aan het gebruik ervan.

Meerdere computers

In eerste instantie is het belangrijk om te erkennen dat een Sybil-aanval niet alleen kan worden uitgevoerd met een enkele computer. In feite zouden een aantal computers, ook wel agents genoemd, kunnen worden gebruikt om een ​​aantal verschillende identiteiten tegen een netwerk te simuleren. Dit maakt het voor een aanvaller moeilijk om een ​​Sybil-aanval uit te voeren zonder een aanzienlijke hoeveelheid middelen in te zetten.

proof of work crypto miningEen grote hoeveelheid energie nodig

Een tweede nadeel van PoW is dat de centrale processors een aanzienlijke hoeveelheid energie vereist om de berekeningen uit te voeren die nodig zijn om een ​​blok te valideren. Dit maakt het gebruik van PoW een aanzienlijke kostenpost voor mijnwerkers, wat kan leiden tot een hogere mijnbeloning die nodig is om rentabiliteit te behouden.

Een dominantie positie

Ten slotte is het mogelijk dat een aantal grote spelers in de ruimte een dominante positie zullen innemen in termen van hashrate, wat kan leiden tot een centralisatie van de macht. Dit maakt het voor een aantal grote spelers mogelijk om een ​​aantal beleidsbeslissingen te nemen die het netwerk in het algemeen schaden, wat een bedreiging voor de decentralisatie vormt. Een van de grootste nadelen van Proof-of-Work (PoW) is deze hoge machtsafhankelijkheid. Bovendien is PoW ook een van de meest energie-intensieve consensusmechanismen, wat een probleem vormt voor duurzaamheid.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
29/08/2020
Bitcoin-miners hebben meer bitcoins in handen dan op enig ander moment in de afgelopen ...
05/01/2018
Tijdens de BlockShow Asia van dit jaar legde Yangdong Deng, AI-hoofdwetenschapper van ...
28/12/2017
James Howells, de IT-medewerker die onbewust een harde schijf weggooide met wat nu naar ...
27/12/2017
Gigabyte heeft de GV-NP104D5X-4G aangekondigd, een accelerator voor het minen van ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be