/ / Alephium Blockchain: een échte Blockchain 3.0 kandidaat

Alephium Blockchain: een échte Blockchain 3.0 kandidaat

26/12/2021 2043 5
Alephium Blockchain: een échte Blockchain 3.0 kandidaat

Alephium is de eerste operationele sharded blockchain die schaalbaarheid, ETH-geïnspireerde slimme contracten en dApps-mogelijkheden brengt naar de bewezen kerntechnologieën van Bitcoin en tegelijkertijd betere prestaties en verbeterde energie-efficiëntie garandeert door het gebruik van wat Alephium “Proof of Less Work” noemt. Van het technische ontwerp tot de interfaces is Alephium gemaakt om de uitdagingen van toegankelijkheid, schaalbaarheid en veiligheid aan te pakken waarmee gedecentraliseerde toepassingen vandaag de dag worden geconfronteerd.

Alephium Logo

Blockflow: sharding op de bewezen fundamenten van BTC

Alephium is gebouwd op het BlockFlow-algoritme dat efficiënte en praktische UTXO-sharding levert. Geïnspireerd door gedistribueerde computermodellen, combineert het DAG (Directed Acyclic Graph) en sharding. BlockFlow is veel lichter dan andere sharding methodes en ondersteunt ook van nature single-step cross shard transacties, waardoor de Alephium UX zo soepel is als elk ander single chain platform.

Proof of Less Work (PoLW)

PoLW gebruikt een slimme combinatie van fysiek werk en token-economie om dynamisch het werk aan te passen dat nodig is om nieuwe blokken te ontginnen, wat zorgt voor een kleinere energie-voetafdruk vergeleken met het klassieke Nakamoto PoW ontginnen. De Wiki van Alephium heeft heel wat boeiende informatie over GPU mining (en binnenkort misschien ook CPU mining!) en op hun GitHub kan je ook heel wat informatie vinden over welke GPU’s welke prestaties leveren. Ik heb het even zelf getest, en mijn RTX 3080ti wordt onder load zowat 15 graden minder warm dan in Ethash of DaggerHashimoto. Boeiend!

Smart contract design

Alephium BlockchainAlephium’s slimme contracten zijn ontworpen en geïmplementeerd om schaalbaar, functioneel en praktisch te zijn met een focus op veiligheid en verminderd gebruik van statussen. Het “stateful UTXO” model combineert de voordelen van het UTXO model en het account model.

Alephium stelt een stateful UTXO-model voor dat zowel laag-1 schaalbaarheid biedt als hetzelfde niveau van programmeerbaarheid als het accountmodel. In Alephium kunnen meerdere deelnemers en oproepen worden gegroepeerd in een enkele smart contract transactie, wat betekent dat gebruikers atomair met elkaar kunnen interageren via vertrouwenloze P2P smart contracten. Dit kan echt worden beschouwd als een geheel nieuw programmeerparadigma voor gedecentraliseerde toepassingen.

Op Alephium zijn tokens eersteklas burgers en UTXO-gebaseerd. Als gevolg daarvan zijn ze effectief eigendom en onder de hoede van de gebruikers en niet van de slimme contracten. Last but not least, slimme contracten worden ondersteund in intragroep shard. Krachtige en veilige dApps kunnen gemakkelijk worden gebouwd op Alephium.

Nieuw VM-ontwerp

Alephium gebruikt een eenvoudige, veilige en flexibele virtuele machine die is ontworpen voor dApps, en meer specifiek DeFi. De speciale VM maakt gebruik van en verbetert het UTXO-model om de beveiligingsproblemen en het uitvoeringsknelpunt van DeFi aan te pakken. De VM van Alephium richt zich op contractbeveiliging en IO-prestaties. De belangrijkste kenmerken zijn het eersteklas tokensysteem, het contract met meerdere aanroepen en het fijnkorrelige uitvoeringsmodel.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

5 Replies to “Alephium Blockchain: een échte Blockchain 3.0 kandidaat”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
09/06/2024
Solana is een blockchainplatform dat zich onderscheidt door zijn indrukwekkende snelheid ...
07/03/2023
Als je geïnteresseerd bent in blockchain-technologie, heb je misschien wel eens van ...
18/10/2022
Een public blockchain heeft verschillende voordelen. Enkele van deze voordelen van een ...
03/01/2022
De maanden november en december 2021 hebben ook de bijnaam “Greenvember”. ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
30/09/2021
Een mainnet lanceren is geen kleine taak voor een klein team; naast de vele technische ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be