Belastingvoordelen voor Crypto-bedrijven door de regering van Wit-Rusland Belastingvoordelen voor Crypto-bedrijven door de regering van Wit-Rusland
26/12/2017 1006 0

Belastingvoordelen voor Crypto-bedrijven door de regering van Wit-Rusland

/ / Belastingvoordelen voor Crypto-bedrijven door de regering van Wit-Rusland

De regering van Wit-Rusland heeft nieuwe statuten aangenomen die mede gericht zijn op het stimuleren van de ontwikkeling van bedrijven rond cryptocurrency en blockchain.

Volgens het staatsmediabureau BelTA heeft president Alexander Loekasjenko van Wit-Rusland op 22 december een decreet voor de ontwikkeling van de digitale economie ondertekend, waarin het gebruik van opkomende technologieën zoals de blokketting wettelijk is vastgelegd, terwijl hij ook aanzienlijke belastingprikkels biedt in een poging om bedrijfsactiviteiten aan te trekken.

Het decreet, zoals samengevat door een lokaal IT-bedrijf dat voor de wetgeving pleit, stimuleert de ontwikkeling van het High-Tech Park van het land, een speciale economische zone die de overheid wil dienen als hub voor technische en financiële starters.

Eén onderdeel van de wet voorziet in een rechtsgrondslag voor ondernemingen die werken aan smart-contractontwikkeling, symbolische uitgifte, handel in cryptocurrency en mining – allemaal voor de komende vijf jaar vrijgesteld van inkomstenbelasting.

De wet bepaalt:

“Omzet, winst (inkomsten, opbrengsten) uit diverse activiteiten met tokens worden pas in januari 2023 als belastbare bestanddelen geboekt.”

Zoals in juli werd gemeld, heeft de centrale bank van het land al nagedacht over mogelijkheden voor binnenlandse banken om een blockchain op te nemen als onderdeel van een systeem van transactiegaranties.

In een ander rapport dat vandaag werd gepubliceerd, merkte de chef van de centrale bank Pavel Kallaur op dat het High-Tech Park als vestigingsplaats voor cryptocurrencybedrijven diende.

“Wat cryptocurrencies betreft, staat de Digital Economy Development Ordinance ingezeten bedrijven van het Hi-Tech Park toe cryptocurrencies te gebruiken voor internationale transacties. Daar zijn we oké mee,” zei hij tegen BelTA.

Via condesk.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
18/09/2022
Projecten die een nieuwe cryptomunt willen lanceren op de markt kunnen dat op tal van ...
25/12/2021
De cryptocurrency exchange Binance is van plan om veel te gaan veranderen in het komende ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
30/09/2021
Een mainnet lanceren is geen kleine taak voor een klein team; naast de vele technische ...
15/04/2018
De wezenlijke $1.300 prijscorrectie van Bitcoin sinds gisteren heeft geleid tot ...
26/02/2018
LONDON (Reuters) – Goldman Sachs-backed betalingsbedrijf Circle heeft de ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be