/ / Hoe interessant is deelnemen aan een IEO echt?

Hoe interessant is deelnemen aan een IEO echt?

18/09/2022 1631 0
Hoe interessant is deelnemen aan een IEO echt?

Projecten die een nieuwe cryptomunt willen lanceren op de markt kunnen dat op tal van verschillende manieren doen. In eerste instantie is er natuurlijk de ICO. Het overgrote merendeel van de projecten die op dit ogenblik op de cryptomarkt zijn terug te vinden werden op deze manier gelanceerd. Een andere optie die wordt aangeboden is gebruikmaken van een zogenaamde IEO. In de basis lijken beide opties natuurlijk ontzettend op elkaar. Toch is er sprake van een niet onbelangrijk verschil. Bij de IEO is het namelijk een exchange die verantwoordelijk is voor de lancering van de token. Wat je daar nu precies van kan verwachten en vooral hoe interessant een dergelijke IEO in de praktijk nu precies kan zijn laten we je graag ontdekken middels onderstaande informatie.

Hoe ontstaat een IEO?

De afkorting IEO staat dus voor Initial Exchange Offering. Concreet betekent dit dat een crypto-bedrijf een exchange betaalt om middels hun platform een crowdfunding te mogen lanceren. In principe zijn er twee verschillende kosten die hiervoor door een startup betaald dienen te worden. Het gaat hierbij om:

  1. Een vast bedrag;
  2. Een bepaald percentage van het aantal tokens dat tijdens de IEO wordt verkocht;

In ruil voor bovenstaande vergoedingen krijgt de startup de mogelijkheid om diens token aan te bieden door middel van de exchange in kwestie. Dat is echter niet alles. Is de IEO afgelopen? Dan werd er meestal overeengekomen dat de tokens ook na afloop van die IE beschikbaar komen op de exchange om te verhandelen.

cryptocurrenciesWat zijn de voordelen van een IEO?

Er zijn in de praktijk best wel aardig wat voordelen verbonden aan een IEO. Dit niet alleen voor de startup die zijn of haar tokens via de exchange gaat aanbieden, maar ook voor mensen die graag de token in kwestie willen bemachtigen. Een eerste voordeel heeft betrekking tot het feit dat deelnemen aan een IEO in de praktijk ontzettend eenvoudig is. Wanneer je wenst deel te nemen aan een ICO is het in de praktijk een vereiste om eerst je Ethereum of Bitcoin naar een zogenaamd smart contract te sturen. In ruil daarvoor ontvang je dan een bepaalde hoeveelheid aan tokens. Vaak dien je bovendien ook nog eens heel wat documenten aan te leveren om te kunnen voldoen aan de vooropgestelde eisen van de zogenaamde KYC-procedure.

In het geval van een IEO werkt bovenstaande natuurlijk helemaal anders. Om hieraan mee te kunnen doen maak je in eerste instantie een account aan op een crypto exchange (wanneer je zo’n account nog niet hebt uiteraard). Vervolgens kan je daar je cryptocurrencies opzetten waarna je vervolgens de nieuwe tokens kan reserveren. Het spreekt voor zich dat dit een behoorlijk stuk eenvoudiger werkt. In de praktijk kan er dan ook worden vastgesteld dat de keuze voor een IEO in het bijzonder onder beginnende crypto-enthousiastelingen behoorlijk wat toegankelijker is.

Veiliger en het project krijgt instant meer bekendheid

De exacte voordelen waar je bij een IEO op kan rekenen zijn uiteraard sterk afhankelijk van de exchange die ze organiseert. Wanneer er een dergelijke IEO plaatsvindt op het platform van Binance spreekt het bijvoorbeeld voor zich dat het project niet alleen instant kan rekenen op heel wat aandacht en populariteit, daarnaast ben je als investeerder verzekerd van een echt veilige omgeving waarin je kan investeren. Ook deze voordelen zijn in de praktijk bij een ICO lang niet altijd het geval, in tegendeel. Wil je dus met andere woorden op de meest optimale en tevens ook meest veilige manier in kunnen stappen in een nieuw cryptoproject? Dan lijkt het er sterk naar uit te zien dat je daarvoor bij voorkeur moet kijken in de richting van een Initial Exchange Offering.

Let goed op de geldende voorwaarden voor IEO’s

Wanneer je wenst deel te nemen aan een IEO zal je er in de praktijk wel rekening mee moeten houden dat er hiervoor aan één of vaak meerdere voorwaarden dient te worden voldaan. In het merendeel van de gevallen is het dan ook zo dat je bijvoorbeeld de KYC-procedure zal moeten doorlopen. Dit betekent dat je een aantal persoonlijke gegevens zal moeten doorgeven evenals dat je jouw identiteit zal moeten bevestigen. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast is het zo dat elke exchange ook de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid aan tokens vereist.

In het merendeel van de gevallen geven exchanges er (logischerwijs) de voorkeur aan om hun eigen token aan te houden voor bovenstaande vereiste. Voor Binance is dat bijvoorbeeld haar BNB-token. Hoe meer van die tokens je bezit, des te meer zogenaamde lottery tickets je ontvangt en des te meer kans je uiteraard hebt om deel te kunnen nemen aan een IEO. In ieder geval mag het duidelijk zijn, goed de geldende voorwaarden controleren voordat je deel gaat nemen aan een Initial Exchange Offering is zeer belangrijk. Zo weet je precies aan welke eisen je dient te voldoen.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
09/06/2024
Solana is een blockchainplatform dat zich onderscheidt door zijn indrukwekkende snelheid ...
13/03/2022
De crypto-exchange Bityard komt uit Singapore en is inmiddels een bekende naam in de ...
28/12/2021
Dogecoin; deze naam heb je de afgelopen jaren en zeker de afgelopen maanden ongetwijfeld ...
25/12/2021
De cryptocurrency exchange Binance is van plan om veel te gaan veranderen in het komende ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
30/09/2021
Een mainnet lanceren is geen kleine taak voor een klein team; naast de vele technische ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be