/ / Wat betekent “buy the dip” precies?

Wat betekent “buy the dip” precies?

17/08/2021 1993 0
Wat betekent “buy the dip” precies?

Wanneer je als nieuwe investeerder je intrede doet in de cryptomarkt zal je vaak een aantal tips ontvangen van mensen die reeds wat langer met cryptocurrencies bezig zijn. Eén van de eerste tips die je dan zal te horen krijgen is wellicht “buy the dip”. Voor heel wat mensen is het niet meteen duidelijk wat dit nu precies betekent. Nochtans is dit eigenlijk niet zo moeilijk te begrijpen. Met deze stelling wordt er eigenlijk verwezen naar het feit dat je er goed aan doet om telkens je gemiddelde aankoopprijs te verlagen door bij te kopen wanneer er een correctie heeft plaatsgevonden. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan moet je vooral snel verder lezen!

Waarom je net moet bijkopen wanneer de koers daalt

buy the dipVoor ongelofelijk veel investeerders in cryptocurrencies geldt dat ze voornamelijk hun posities binnen bepaalde cryptomunten versterken wanneer de koers stijgt. Op zich is daar in de basis natuurlijk niets mis mee. Je kan er perfect voor kiezen om in die tijd meer Bitcoin, Ethereum of een andere cryptovaluta in te slaan. Echter moet het gezegd dat je hiermee ook een niet onbelangrijk risico loopt. Hoe hoger je gemiddelde aankoopprijs is, des te groter namelijk ook de kans dat je op een bepaald ogenblik geconfronteerd zal worden met verlies. Wanneer de koers dan fors onderuit gaat kan je gemiddelde aankoopprijs die klap immers mogelijks niet opvangen.

Ondanks het feit dat bijkopen wanneer de koers stijgt uiteraard niet is verboden brengt het dus de nodige risico’s met zich mee. Omwille van deze reden kan het interessant(er) zijn om het bedrag dat je wenst te investeren in Bitcoin of een andere cryptovaluta te spreiden in de tijd. Dit betekent dat je er dan voor kan kiezen om het bedrag niet in één keer te investeren. Je gaat telkens wanneer er zich een dip voordoet kleine stukjes van je beschikbare kapitaal inleggen om op die manier je positie op te bouwen. Dit kan interessanter zijn, want op deze manier kan je op bepaalde momenten meer Bitcoin (of een andere cryptocurrency) krijgen voor het geld dat je gaat investeren.

Instappen volgens de dollar cost average methode

Eén van de meest interessante manieren om in te stappen in crypto is gebruikmaken van de dollar cost average methode. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van periodieke investeringen. Op dit vlak kan je een keuze maken uit twee verschillende opties, namelijk:

  1. Je kiest ervoor om maandelijks een bepaald (vast) bedrag te investeren;
  2. Je gaat telkens investeren wanneer de koers enigszins onderuit gaat;

Hoe dan ook wordt er in dit geval duidelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in te stappen in crypto over een langere tijdspanne. Dit omdat je op die manier voorkomt dat je instapt op het hoogtepunt van de markt. Je zal uiteraard niet volledig instappen op het laagtepunt van de markt ook, maar je zal een soort van gemiddelde weten aan te houden.

Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijk over de lange(re) termijn veel eenvoudiger mogelijk wordt om een bepaald rendement te kunnen behalen. In het bijzonder voor nieuwe investeerders die nog niet veel kennis hebben over de cryptomarkt of een beperkter budget voor handen hebben kan de DCA-methode interessant zijn.

buy the dip crypto coins

Wat wanneer je slechts éénmalig wil instappen in crypto?

Het kopen van de dips zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd wat geld opzij moet hebben staan om te kunnen investeren. Niet iedereen is hier echter even grote fan van. Er zijn veel mensen die van mening zijn dat ze een interessante opportuniteit kunnen mislopen wanneer ze bijvoorbeeld stelselmatig slechts kleine stukjes van hun kapitaal gaan investeren. Daar valt natuurlijk wel iets voor te zeggen.

DCA cryptoDit gezegd hebbende loop je in dit geval ook altijd een risico. Eénmalig instappen zal je bijvoorbeeld wellicht niet willen doen op het hoogtepunt van de markt. De kans bestaat dan namelijk dat je met een terugval te maken zal krijgen die je niet meer financieel kan opvangen. Wachten tot de markt haar absolute laagtepunt heeft bereikt is echter eveneens niet interessant. In de praktijk kunnen we namelijk vaststellen dat de markt op geen enkele manier te timen valt.

Het enige moment waarop je er dan ook het best voor zou kunnen kiezen om éénmalig in te stappen met een significant deel van je kapitaal is wanneer bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of een andere coin waarin je bent geïnteresseerd een stevige correctie heeft gehad. Ook dan bestaat er echter geen enkele garantie dat de koers niet nog lager kan gaan. Wil je op dat vlak toch een beetje zekerheid inbouwen? Dan is het eigenlijk echt altijd het interessantst om nog een beetje kapitaal achter de hand te houden. Zo kan ook jij de dip kopen die jouw favoriete cryptomunt mogelijks doormaakt!

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
10/06/2023
Ben je een crypto-enthousiasteling en wil je graag weten hoe je je cryptomunten veilig ...
12/12/2022
Kun jij wel wat hulp gebruiken als beginnende crypto investeerder? Of wil je te weten ...
18/09/2022
Projecten die een nieuwe cryptomunt willen lanceren op de markt kunnen dat op tal van ...
13/03/2022
De crypto-exchange Bityard komt uit Singapore en is inmiddels een bekende naam in de ...
25/12/2021
De cryptocurrency exchange Binance is van plan om veel te gaan veranderen in het komende ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be