/ / 3 Redenen om investeren in Bitcoin te overwegen

3 Redenen om investeren in Bitcoin te overwegen

31/07/2021 1331 0
3 Redenen om investeren in Bitcoin te overwegen

Investeren in Bitcoin, is het nu iets dat je wel of niet moet doen? Het antwoord op deze vraag is natuurlijk afhankelijk van menig aantal verschillende factoren. Zo moet je uiteraard voor jezelf bepalen of je met jouw investeringsportefeuille ook wil kunnen genieten van blootstelling aan de cryptomarkt of niet.

Is dat het geval? Dan zal je graag willen investeren in de meest gerenommeerde projecten die deel uitmaken van de cryptomarkt. Het spreekt voor zich dat je daarvoor dan wellicht in eerste instantie uit zal komen bij Bitcoin. Ook Ethereum komt mogelijks nog in aanmerking, maar toch is Bitcoin onder crypto-investeerders de absolute nummer één keuze. Hoe het ook zij, op deze pagina hebben we alvast drie prima redenen om te investeren in Bitcoin op een rijtje gezet!

1.) Bitcoin zorgt op de meest veilige manier voor exposure tot de cryptomarkt

De cryptomarkt is een ongelofelijk boeiende markt. Dit gezegd hebbende is het ook een gevaarlijke markt. Waarom? Zeer eenvoudig. Het risico dat je loopt met een bepaalde asset wordt in de praktijk grotendeels bepaald door de volatiliteit waarover ze beschikt. Wanneer we hier rekening mee houden spreekt het voor zich dat een investering in een cryptomunt altijd toebehoort tot het meer risicovolle gedeelte van je portefeuille. Toch wordt Bitcoin over het algemeen bestempeld als de meest veilige optie wanneer je graag exposure wil tot de cryptomarkt. Dit omdat:

  1. Bitcoin als nummer één cryptocurrency een gevestigde waarde is;
  2. Er ook door institutionele partijen wordt geïnvesteerd in Bitcoin;
  3. De market cap het niet mogelijk maakt om Bitcoin eenvoudig te manipuleren;
  4. Bitcoin wordt verhandeld op een gigantisch aantal exchanges en bij vele brokers;

Heb je dus met andere woorden nog geen enkele exposure tot de cryptomarkt met jouw beleggingsportefeuille en zou je daar graag verandering in willen brengen? Dan is in eerste instantie investeren in Bitcoin voor jou meer dan waarschijnlijk de meest interessante keuze.

2.) Bitcoin zou dienst kunnen doen als hedge tegen het monetaire systeem

cryptocurrenciesHet huidige monetair systeem is natuurlijk door de jaren heen uitstekend ingeburgerd geraakt. Toch heeft de geschiedenis ons geleerd dat een dergelijk systeem over de lange(re) periode veelal geen stand weet te houden. Het is mede omwille van die reden dat heel wat gerenommeerde investeerders er bij zweren om bijvoorbeeld goud en zilver in hun portefeuille aan te houden. Toch geldt ook voor deze assets dat ze bepaalde nadelen met zich meebrengen. Zo is het niet zo eenvoudig om aanzienlijke hoeveelheden zilver op te slaan. Bovendien loop je ook het risico dat je te maken krijgt met een inbraak en dus met een diefstal.

Bitcoin wordt door heel wat experten eigenlijk vergelijkbaar met goud en zilver aanzien als een soort van hedge tegen het huidige monetaire systeem. Dat omwille van verschillende redenen. Je bent bijvoorbeeld helemaal niet verplicht om Bitcoin terug om te zetten naar bijvoorbeeld euro’s of Amerikaanse dollars. Je zou er ook perfect voor kunnen kiezen om ze gewoon aan te houden in BTC.

Bitcoin mag dan in eerste instantie zijn uitgegroeid tot een store of value, het is en blijft natuurlijk ook nog altijd een (gedecentraliseerde) betaalmethode. Mocht er dus met andere woorden ooit iets gebeuren met ons traditionele monetaire systeem dan kan een positie hebben in Bitcoin mogelijks een niet onaanzienlijk deel van jouw kapitaal beschermen.

defi decentralized finance

3.) Ook met Bitcoin kan je passief inkomen genereren

Tot slot is het zo dat veel mensen tegenwoordig op zoek zijn naar een manier om extra (passief) inkomen te genereren. Daarvoor kunnen er verschillende mogelijkheden worden aangewend. Voor veel van deze mogelijkheden geldt echter dat ze zich bevinden binnen de traditionele (investerings)markten. Dat geldt niet voor een investering in Bitcoin. Ook wanneer je op deze manier gaat investeren zal je evenwel kunnen vaststellen dat je de mogelijkheid hebt om passief inkomen te verzamelen.

Hoe je dat precies voor mekaar moet krijgen? Dat vergt een beetje voorbereiding.

Veel mensen vinden het ietwat vreemd dat je met investeren in Bitcoin passief inkomen kan verdienen. Het is toch helemaal niet zo dat BTC een ‘proof of stake’ cryptocurrency is? Dat is correct. Toch hoeft dat helemaal niet te betekenen dat er geen stakingmogelijkheden voor aangeboden kunnen worden. Verschillende brokers en exchanges bieden namelijk wel een dergelijke optie aan. Twee bekende partijen die dergelijke mogelijkheden aanbieden zijn onder meer:

  1. Binance (één van ’s werelds grootste exchanges);
  2. Bitvavo (één van de bekendste Nederlandse brokers);

Voor beide partijen geldt dat ze hun gebruikers willen belonen wanneer ze er simpelweg voor kiezen om Bitcoin in hun portefeuille of wallet aan te houden. Voor de crypto exchange Binance geldt dat je zelfs over meerdere mogelijkheden beschikt om Bitcoin te staken. Je kan er namelijk voor kiezen om ze gewoon flexibel te staken of je kan ze voor een bepaalde periode vastzetten. In het laatste geval kan je uiteraard rekenen op een hoger stakingspercentage.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
12/12/2022
Kun jij wel wat hulp gebruiken als beginnende crypto investeerder? Of wil je te weten ...
25/12/2021
De cryptocurrency exchange Binance is van plan om veel te gaan veranderen in het komende ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
17/08/2021
Wanneer je als nieuwe investeerder je intrede doet in de cryptomarkt zal je vaak een ...
28/07/2021
Om uit te kunnen groeien tot een volwassen markt is het van groot belang dat ...
29/08/2020
Bitcoin-miners hebben meer bitcoins in handen dan op enig ander moment in de afgelopen ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be