/ / Betaalaanbieder Bitrefill voert succesvolle Lightning transactietest uit

Betaalaanbieder Bitrefill voert succesvolle Lightning transactietest uit

29/12/2017 937 0
Betaalaanbieder Bitrefill voert succesvolle Lightning transactietest uit

Snellere en goedkopere bitcointransacties kunnen snel tot leven komen. Een recente transactie die op Twitter werd gepost vanuit de kantoren van Bitrefill, de aanbieder van prepaidtelefoonbetalingen, maakte gebruik van het Lightning-netwerk om een mobiele telefoon op bijna onmiddellijke snelheid bij te ZONDER KOSTEN, zoals de Tweet toont.

Hoewel een dergelijke transactie nog niet algemeen beschikbaar is voor het publiek en mogelijk nog steeds grotendeels beperkt is tot command-line-interfaces, geeft zij toch een blik op hoe de toekomst eruit kan zien voor gewone bitcoingebruikers.

Lightning is een van de meest bekeken bitcoin-scaling oplossingen. Het is een nieuwe laag van abstractie boven op het bitcoin-protocol waarmee transacties sneller en goedkoper kunnen plaatsvinden, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Volgens de datasite Bitinfocharts bedraagt de gemiddelde transactieprijs van bitcoin momenteel $36.

Toch kunnen mensen die Bosworth’s tweet zagen, in verwarring zijn geraakt omdat de use case niet zichtbaar is voor Bitrefill klanten. Volgens CEO Sergej Kotliar vond de getoonde transactie plaats toen Bosworth op uitnodiging de implementatie van Bitrefill testte bij een van de ontwikkelaars van het bedrijf. Bosworth moest sowieso zijn telefoon weer vullen, dus besloot hij het te testen met echt geld. Het werkte.

Wallets moeten worden bijgewerkt om te interageren met het Lightning protocol, en dit is over het algemeen nog niet gebeurd, verklaarde Kotliar.

Bitrefill kondigde in augustus op zijn blog aan dat het Lightning zou implementeren. Geïnteresseerde gebruikers en ontwikkelaars kunnen het nu testen met nep bitcoin.

Gebaseerd in Stockholm, richtte Bitrefill zich vooral op het in staat stellen van mensen om te betalen voor prepaid telefoons met cryptocurrency. “Onze bedrijfsvisie op hoog niveau is om mensen over de hele wereld in staat te stellen bitcoin als geld te gebruiken. Praktisch gezien stellen we mensen in staat om hun munten te gebruiken om alles te kopen wat digitaal en geldachtig is, dus betalen ze hun rekeningen, vullen ze hun telefoon, vouchers, etc.”

Omdat het kleine team van Bitrefill opmerkte dat de productieimplementaties van nieuwe innovaties vaak lastige problemen met zich meebrengen, besliste het een van de manieren om bij te dragen aan bitcoin, om snel over te gaan tot de adoptie van Lightning, maar hielp het ook om tegemoet te komen aan de veelvuldige zorgen van zijn consumenten over transactiekosten en vertragingen.

“Recente mempool overbelastingen hebben ons hard getroffen, maar in de loop der tijd is een grotere zorg voor ons de bevestigingstijden geweest,” schreef Kotliar. “Met de directe transacties van Lightning laat dit ons toe een echt geweldige klantervaring te maken. Lightning lost niet alleen bevestigingstijden, maar ook vele andere UX problemen van bitcoin op.”

Via Coindesk.

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BINANCE EXCHANGE
Websites & Exchanges
Dé exchange voor Crypto coins!
Makkelijk minen van BTC, XMR, ETH, ...
Gemakkelijk Bitcoins kopen met je bankkaart!
Een boeiende altcoins-exchange!
Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash
Recente berichten
Bitcoin nieuws
read more
17/08/2021
Wanneer je als nieuwe investeerder je intrede doet in de cryptomarkt zal je vaak een ...
31/07/2021
Investeren in Bitcoin, is het nu iets dat je wel of niet moet doen? Het antwoord op deze ...
29/08/2020
Bitcoin-miners hebben meer bitcoins in handen dan op enig ander moment in de afgelopen ...
17/07/2018
We merken het allemaal wel een beetje denk ik: het algemene sentiment rond ...
15/04/2018
De wezenlijke $1.300 prijscorrectie van Bitcoin sinds gisteren heeft geleid tot ...
26/02/2018
LONDON (Reuters) – Goldman Sachs-backed betalingsbedrijf Circle heeft de ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be