/ / Ripple (XRP) met 74 miljard dollar aan trading volume in Q4 2017

Ripple (XRP) met 74 miljard dollar aan trading volume in Q4 2017

07/01/2018 1074 0
Ripple (XRP) met 74 miljard dollar aan trading volume in Q4 2017

Het jaar 2017 is positief geweest voor Bitcoin en alle andere valuta. Niet alleen in termen van prijsstijgingen, maar ook een toename van het handelsvolume. In dit opzicht heeft Ripple een zeer goed jaar achter de rug. Het handelsvolume van hun XRP-activa piekte op $74 miljard in Q4 van 2017. Een belangrijke stijging ten opzichte van de $68 miljoen in Q1 2016. Of deze trend doorzet of niet, valt nog af te wachten.

Brad GarlinghouseHet is duidelijk dat de vraag naar cryptocurrencies en digitale activa nog steeds groeit. Het jaar 2017 is in dit opzicht vrij goed geweest. Tot nu toe lijkt deze trend zich in 2018 voort te zetten. Het is echter nog te vroeg om hierover concrete conclusies te trekken. Eén ding is zeker: XRP is niet onopgemerkt gebleven. In feite is de vraag naar dit specifieke digitale bezit nooit zo groot geweest. Voor Ripple is er zeker een hogere versnelling bereikt.

In het eerste kwartaal van 2016 was de vraag naar XRP relatief laag. Een handelsvolume van slechts $68m over de spanwijdte van drie maanden is vrij natuurlijk erg klein. Ook was de waarde van XRP toen een stuk lager dan vandaag. Tegen het einde van 2016, was het driemaandelijkse volume gestegen tot $208m. Stevige groei, maar nog steeds niets om al te enthousiast over te worden. In die tijd ging het nog steeds om Bitcoin en vrijwel niets anders.

In 2017 trok het weer aan. Het eerste kwartaal was middelmatig, maar kort daarna ging het snel beter. Q2 en Q3 resulteerden in respectievelijk $13 miljard en $17 miljard aan XRP-transacties. Dat is meer in lijn met wat men op dat moment had gehoopt. De kers op de taart was echter het laatste kwartaal van 2017. Met ongeveer $74 miljard aan handelsvolume bevestigt het de vraag naar dit actief aanzienlijk is toegenomen. Het is ook een van de redenen waarom de XRP-prijs sinds die tijd zo veel is opgewaardeerd.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wat 2018 zal opleveren. We hebben tot nu toe een grote prijsstijging van XRP gezien. Hierdoor nam ook het handelsvolume weer toe. Als deze trend blijft stijgen, zal XRP gemakkelijk meer dan $100 miljard in volume overtreffen voor het eerste kwartaal. Dit is echter nog steeds een zeer onvoorspelbaar ecosysteem. Alles kan zeer snel veranderen.

Via LiveBitcoinNews

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BINANCE EXCHANGE
Websites & Exchanges
Dé exchange voor Crypto coins!
Makkelijk minen van BTC, XMR, ETH, ...
Gemakkelijk Bitcoins kopen met je bankkaart!
Een boeiende altcoins-exchange!
Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash
Recente berichten
Bitcoin nieuws
read more
15/04/2018
De wezenlijke $1.300 prijscorrectie van Bitcoin sinds gisteren heeft geleid tot ...
11/04/2018
Ondanks de dramatische ineenstorting van de cryptomarkt dit jaar, hebben bekende ...
26/02/2018
LONDON (Reuters) – Goldman Sachs-backed betalingsbedrijf Circle heeft de ...
07/01/2018
De New York Stock Exchange heeft toestemming gevraagd om een aantal Bitcoin-gerelateerde ...
07/01/2018
Het was niet gemakkelijk om het bewustzijn over cryptocurrency te vergroten. Men zou ...
06/01/2018
Het is duidelijk dat er geen sprake is van een verenigd front als het gaat om de ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be