/ / De VS blijft verdeeld over Bitcoin regulering

De VS blijft verdeeld over Bitcoin regulering

06/01/2018 1943 0
De VS blijft verdeeld over Bitcoin regulering

Het is duidelijk dat er geen sprake is van een verenigd front als het gaat om de regelgeving van Bitcoin. Dit geldt met name op dit moment in de Verenigde Staten. Verschillende staten hebben verschillende soorten regulering als het gaat om cryptocurrencies. New York is al geruime tijd een probleemstaat. Maar ze zijn in dit opzicht niet alleen. Idaho, Alaska, Iowa en Utah zijn ook niet zo enthousiast over deze nieuwe vorm van geld. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit alles zich de komende weken en maanden voltrekt.

Bitcoinregulering is problematisch in de Verenigde Staten. Aangezien er geen federale wet is om over te spreken, kunnen afzonderlijke staten in dit opzicht hun eigen weg effenen. Het is veilig om te zeggen dat veel regio’s zich zorgen maken over de risico’s van Bitcoin en altcoins. Idaho en Alaska hebben zelfs officiële waarschuwingen gegeven. Mensen wordt geadviseerd niet te investeren in cryptocurrency vanwege mogelijke zwendelgevaar. Een zeer krachtige, maar moeilijk te verwerpen uitspraak.

Bitcoin reglement blijft een moeilijk onderwerp

Niemand kan ontkennen dat er veel hype en speculatie is in de cryptocurrencywereld. Hierdoor neemt ook het aantal risico’s exponentieel toe. Het zal niet eenvoudig zijn om al deze potentiële valkuilen aan te pakken. De meeste mensen weten niet eens wat ze krijgen in ruil voor een investering. Er zijn onderwijsinspanningen nodig voordat cryptocurrency als mainstreamtrend van de grond kan komen. Jammer genoeg maken lokale regelgevers zich meer zorgen over het geven van waarschuwingen dan over het opleiden van de massa.

Gelukkig heeft geen enkele staat besloten om Bitcoin of andere cryptocurrencies te verbieden. Dat zouden ze ook niet kunnen doen, omdat cryptocurrencies niet gecontroleerd of gereguleerd kunnen worden. Het enige wat ze kunnen doen is proberen meer regels op te leggen aan gerelateerde dienstverleners. Zoals de staat New York ons heeft laten zien, kunnen dergelijke beslissingen ook gemakkelijk terugslaan. De introductie van BitLicense heeft in New York niets opgeleverd voor cryptocurrency gebruik.

Of een Amerikaanse staat al dan niet open staat voor Bitcoin-regulering, valt nog af te wachten. Illinois is enigszins positief in hun aanpak. Het is echter nog te vroeg om hierover de juiste conclusies te trekken. Consumentenbescherming zal en moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Er is echter een fijne grens tussen overregulering en het stimuleren van innovatie. Als het op cryptocurrencies aankomt, wordt die lijn des te moeilijker te vinden. Een interessante situatie om in ’t oog te houden, dat is zeker.

Via LiveBitcoinNews

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

read more
12/12/2022
Kun jij wel wat hulp gebruiken als beginnende crypto investeerder? Of wil je te weten ...
18/09/2022
Projecten die een nieuwe cryptomunt willen lanceren op de markt kunnen dat op tal van ...
25/12/2021
De cryptocurrency exchange Binance is van plan om veel te gaan veranderen in het komende ...
28/11/2021
Alephium is verheugd om de krachten te bundelen met de oudste Fintech-vereniging in ...
30/09/2021
Een mainnet lanceren is geen kleine taak voor een klein team; naast de vele technische ...
17/08/2021
Wanneer je als nieuwe investeerder je intrede doet in de cryptomarkt zal je vaak een ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be