/ / De VS blijft verdeeld over Bitcoin regulering

De VS blijft verdeeld over Bitcoin regulering

06/01/2018 1047 0
De VS blijft verdeeld over Bitcoin regulering

Het is duidelijk dat er geen sprake is van een verenigd front als het gaat om de regelgeving van Bitcoin. Dit geldt met name op dit moment in de Verenigde Staten. Verschillende staten hebben verschillende soorten regulering als het gaat om cryptocurrencies. New York is al geruime tijd een probleemstaat. Maar ze zijn in dit opzicht niet alleen. Idaho, Alaska, Iowa en Utah zijn ook niet zo enthousiast over deze nieuwe vorm van geld. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit alles zich de komende weken en maanden voltrekt.

Bitcoinregulering is problematisch in de Verenigde Staten. Aangezien er geen federale wet is om over te spreken, kunnen afzonderlijke staten in dit opzicht hun eigen weg effenen. Het is veilig om te zeggen dat veel regio’s zich zorgen maken over de risico’s van Bitcoin en altcoins. Idaho en Alaska hebben zelfs officiële waarschuwingen gegeven. Mensen wordt geadviseerd niet te investeren in cryptocurrency vanwege mogelijke zwendelgevaar. Een zeer krachtige, maar moeilijk te verwerpen uitspraak.

Bitcoin reglement blijft een moeilijk onderwerp

Niemand kan ontkennen dat er veel hype en speculatie is in de cryptocurrencywereld. Hierdoor neemt ook het aantal risico’s exponentieel toe. Het zal niet eenvoudig zijn om al deze potentiële valkuilen aan te pakken. De meeste mensen weten niet eens wat ze krijgen in ruil voor een investering. Er zijn onderwijsinspanningen nodig voordat cryptocurrency als mainstreamtrend van de grond kan komen. Jammer genoeg maken lokale regelgevers zich meer zorgen over het geven van waarschuwingen dan over het opleiden van de massa.

Gelukkig heeft geen enkele staat besloten om Bitcoin of andere cryptocurrencies te verbieden. Dat zouden ze ook niet kunnen doen, omdat cryptocurrencies niet gecontroleerd of gereguleerd kunnen worden. Het enige wat ze kunnen doen is proberen meer regels op te leggen aan gerelateerde dienstverleners. Zoals de staat New York ons heeft laten zien, kunnen dergelijke beslissingen ook gemakkelijk terugslaan. De introductie van BitLicense heeft in New York niets opgeleverd voor cryptocurrency gebruik.

Of een Amerikaanse staat al dan niet open staat voor Bitcoin-regulering, valt nog af te wachten. Illinois is enigszins positief in hun aanpak. Het is echter nog te vroeg om hierover de juiste conclusies te trekken. Consumentenbescherming zal en moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Er is echter een fijne grens tussen overregulering en het stimuleren van innovatie. Als het op cryptocurrencies aankomt, wordt die lijn des te moeilijker te vinden. Een interessante situatie om in ’t oog te houden, dat is zeker.

Via LiveBitcoinNews

Bitonic LEDGET WALLET
advertisement
Bitonic LEDGET WALLET
advertisement

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BINANCE EXCHANGE
Websites & Exchanges
Dé exchange voor Crypto coins!
Makkelijk minen van BTC, XMR, ETH, ...
Gemakkelijk Bitcoins kopen met je bankkaart!
Een boeiende altcoins-exchange!
Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash
Recente berichten
Bitcoin nieuws
read more
17/08/2021
Wanneer je als nieuwe investeerder je intrede doet in de cryptomarkt zal je vaak een ...
31/07/2021
Investeren in Bitcoin, is het nu iets dat je wel of niet moet doen? Het antwoord op deze ...
29/08/2020
Bitcoin-miners hebben meer bitcoins in handen dan op enig ander moment in de afgelopen ...
17/07/2018
We merken het allemaal wel een beetje denk ik: het algemene sentiment rond ...
15/04/2018
De wezenlijke $1.300 prijscorrectie van Bitcoin sinds gisteren heeft geleid tot ...
26/02/2018
LONDON (Reuters) – Goldman Sachs-backed betalingsbedrijf Circle heeft de ...
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be
© Alle rechten voorbehouden: Crypto-Coins.be